Kešu je plné prospěšných látek pro tělo
Kešu patří mezi oblíbené ořechy. Vlastně to jsou jedny z nejoblíbenějších na trhu. Jsou velice chutné. Hodí se k vínu, k pivu i k sýrům. A nejen to! Patří mezi nejzdravější ořechy. Mají v sobě vitamíny E, K a B6, draslík a kyselina listovou. Také minerály – měď, fosfor, zinek, hořčík, selen a železo. Působí pozitivně na naše tělo, aby fungovalo správně, tak jak má. Hořčík je skvělý pro kvalitní spánek. A vitamín K má prospěšný vliv na naše kosti. Kešu obsahují také proteiny a tuky. Určitě je velice vhodné zařadit kešu do svého jídelníčku. Ptáte se jak vhodně je denně konzumovat?
Tak na to pojďme společně mrknout. Kešu se dá dnes již koupit a sehnat v různých variantách. Nejlepší volba pro zdraví jsou kešu natural. Pokud by jste volili sladké, slané nebo třeba kešu v čokoládě, jsou velice dobré, ale hodí se spíše příležitostně na chuť. Na rozdíl od kešu natural, ty se právě hodí zařadit do každodenní stravy. Můžete je konzumovat bez obav jen tak. Pokud ale máte chuť na originálnější variantu a chcete si svůj jídelníček zpestřit, udělejte si z nich třeba veganský sýr nebo domácí kešu máslo. Možností je opravdu spousta. Stačí naladit chuťové buňky a fantazii.
Zajímavosti o kešu ořechách
Kešu roste na stromě, který se jmenuje ledvinovník západní. Název stromu je odvozen od tvaru kešu oříšku – má ledvinovitý tvar. Je to pecka kešu jablka. Vyskytuje se na tropických plantážích. První kvalitní úroda kešu oříšků se na stromě zrodí až po 8 letech. 8 let strom plodí, ale jádra nejsou tak dobrá a chutná. U nás v rodině jsou kešu velice oblíbené ve formě kešu mléka. Dá se koupit již hotové v obchodě v krabici. Ale není nad domácí výrobu z kešu natural. Jeho výroba je velice jednoduchá. Navíc určitě někdo z vás ocení, že je bezlaktózové. Ořechy několik hodin máčíme a pak je jen rozmixujeme s vodou. To je vše! Je zdravé a má skvělou chuť! Cena těchto skvělých ořechů odpovídá kvalitě. Stojí za to do nich investovat!